PaulaK

Jotain ihmeellistä joogassa on!

Ainakin minut se imaisi täysillä mukaan, mikä on itse asiassa hassua, sillä en ole koskaan ollut erityisen liikunnallinen. Ehkä juuri suorittamisesta vapautuminen oli se juttu. Ei tilastokelposia kilometrejä, toistoja tai treenikertoja, vaan joogan harjoitteiden tarjoama tie omaan kehoon, mieleen ja sydämeen. Menneet ja tulevat menettävät merkityksensä, on vain syvä kunnioitus olemassa olon hienoutta kohtaan, juurtunut ja levollinen olo.

Ajauduin ohjaamaan joogaryhmiä oman opettajani Johannan tukemana ja kannustamana melko pian joogaharrastuksen aloittamisen jälkeen vuonna 2009. Ohjasin aluksi kansalaisopistoissa päätyöni ohessa. Ihanat oppilaat ja oman joogasuhteen syveneminen saivat haaveilemaan joogaohjaajan ammatista, kunnes sattumien kautta minulle avautui keväällä 2014 mahdollisuus keskittyä vain joogaan.

Oppia ikä kaikki -sanonta kristallisoituu joogassa; jokainen hetki on erilainen ja matolle rauhoittuessa jotain uutta nousee aina esiin. Tiukkaan rajattujen koulukunta-ajatusten, käsitteiden ja linjausten sijaan uskon, että tärkeämpää on olla avoin ja läsnä, valmiina kyseenalaistamaan omia ajatuksia ja käsityksiä.

Tällä hetkellä ohjaan Kuopion ja Siilinjärven kansalaisopistoissa. Ohjaajana haluan tuoda joogan jokaisen ulottuville ja tarjota oppilailleni mahdollisuuden tutustua omaan ainutlaatuisuuteensa ja pysähtyä tiedostavaan läsnäoloon.

Koulutus:

  • Slow Yoga TT – Janne Kontala, Emma Paukku, Anneli Rautiainen, 2018 – 2019
  • Svastha Yoga Therapy – Ganesh Mohan, Svastha Yoga and Ayurveda, 2017 – 2020
  • Meridian Series & TCM 50h – Sebastian Pucelle, With-Yin Yoga, 2016
  • Therapeutic Yoga Teacher Training 50h –  J. Brown, 2015
  • Yoga TT (hatha, yin) 200h – Clare Gates-Sjöblom, Joe Barnett, 2015
  • Joogaohjaajakoulutus 54h – Johanna Remes-Koponen, 2013