Kuka olen

Jotain ihmeellistä joogassa on. Ainakin minut se imaisi täysillä mukaan, mikä on itse asiassa hassua, sillä en ole koskaan ollut erityisen liikunnallinen. Ehkä juuri suorittamisesta vapautuminen oli se juttu. Ei tilastokelposia kilometrejä, toistoja tai treenikertoja, vaan joogan harjoitteiden tarjoama tie omaan kehoon, mieleen ja sydämeen. Menneet ja tulevat menettävät merkityksensä, on vain syvä kunnioitus olemassa olon hienoutta kohtaan, juurtunut ja levollinen olo.

Ryhdyin ohjaamaan joogaryhmiä oman opettajani Johannan tukemana ja kannustamana melko pian joogaharrastuksen aloittamisen jälkeen vuonna 2009. Ohjasin aluksi kansalaisopistoissa päätyöni ohessa. Ihanat oppilaat ja oman joogasuhteen syveneminen saivat haaveilemaan joogaopettajan ammatista. Sattumien kautta minulle avautui keväällä 2014 mahdollisuus keskittyä vain joogaan ja nyt takana on jo kymmenen antoisaa vuotta joogaopettajana.

Oppia ikä kaikki -sanonta kristallisoituu joogassa; jokainen hetki on erilainen ja matolle rauhoittuessa jotain uutta nousee aina esiin. Tiukkaan rajattujen koulukunta-ajatusten, käsitteiden ja linjausten sijaan uskon, että tärkeämpää on olla avoin ja läsnä, valmiina kyseenalaistamaan omia ajatuksia ja käsityksiä. Opettajana haluan tuoda joogan jokaisen ulottuville ja tarjota oppilailleni mahdollisuuden tutustua omaan ainutlaatuisuuteensa ja pysähtyä tiedostavaan läsnäoloon.

Koulutus

2020 – 2021, Villa Mandala
Pääkouluttaja Mia Jokiniva

2018 – 2019, Kuopio
Janne Kontala, Emma Paukku, Anneli Rautiainen

2017 – 2020, Helsinki
Ganesh Mohan, Svastha Yoga and Ayurveda

2019, Tallinna
Sebastian Pucelle, With-Yin Yoga

2018, Amsterdam
A.G & Indra Mohan, Svastha Yoga and Ayurveda

2016, Tallinna
Sebastian Pucelle, With-Yin Yoga

2015, Helsinki
J. Brown

2015, Jyväskylä
Clare Gates-Sjöblom, Joe Barnett

2013, Kuopio
Johanna Remes-Koponen